TOP termékek

Fórum

Nincsenek témák!

Tanúsítvány

SSL Certificate

Szavazás

Látogató számláló

0
5
2
1
2
2
7

www.diy-kreativhobby.hu

Telefonszámunk: +36 70 425 1814 | E-mail címünk: info@diy-kreativhobby.hu 

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
1. Bevezetés

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a www.diy-kreativhobby.hu weboldalon (a továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő (továbbiakban: Felhasználó) általi használatának feltételeit. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

2. A Szolgáltató

A SZOLGÁLTATÓ ÜGYFÉLSZOLGÁLATA

Ügyfélszolgálati e-mail: info@diy-kreativhobby.hu

Ügyfélszolgálati telefon: +36 70 425 1814 hétköznapokon 10-16 óra között

Név: Budai Eszter E.v

Székhely: 2317 Szigetcsép, Fő utca 62.

Levelezési cím: 2317 Szigetcsép, Fő utca 62.

Üzlethelyiség címe: nincs üzlethelyiség

Képviselő neve: Budai Eszter

Cégjegyzékszám: 40431485

Bejegyző Bíróság neve:

Adószám: 73180737-1-43

Számlavezető pénzintézet: MKB Bank

Számlaszám: 10300002-64603554-11003288

E-mail cím: info@diy-kreativhobby.hu

Telefonszám: +36 70 425 1814

3. A honlapon folytatott tevékenység

A www.diy-kreativhobby.hu honlapon kreatív hobby alapanyagok értékesítése folyik.

Az egyes termékek leírását, a termékhez tartozó oldalon találja meg.

4. Felhasználási feltételek

4.1. Felelősség

Vásárlóként a honlapot kizárólag a saját felelősségére használhatja, és elfogadja, hogy a webáruház üzemeltetője nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért, a szándékosan, súlyos gondatlansággal vagy bűncselekménnyel okozott károkért, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért.

Vásárlóként köteles gondoskodni arról, hogy a honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse meg. Cégünk az ezzelkapcsolatos minden felelősséget kizár.

4.2. Technikai Korlátok

A honlapunkon történő vásárlás feltételezi az Ön részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. Cégünket nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.

4.3. Szerzői Jogok

A honlap teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, stb...) szerzői jogvédelem alá esik, így kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos!

5. A honlapon történő vásárlás

5. A vásárlás menete

5.1. Regisztráció

Webáruházunkban regisztráció nélkül is szabadon nézelődhet, kereshet és válogathat. Regisztráció nélkül is van lehetőség vásárlásra, azonban ebben az esetben nem részesülhet a törzsvásárlói és egyéb regisztrációhoz kötött kedvezményeinkben.
A regisztrációhoz szükség van néhány személyes adat megadására is, amelyeket azonban bizalmasan kezelünk! A regisztráció során megadott adatokban bekövetkezett változásokat az Ön profil oldalán később bármikor módosíthatja. A vásárlás, szállítás, kapcsolattartás és számlakiállítás érdekében kérjük, hogy az esetlegesen felmerülő adatváltozásokat mielőbb módosítsa a www.diy-kreativhobby.hu profil oldaladon is, mert a rossz adatokból adódó téves kiszállításért, számlázásért, eljárásért nem vállunk felelősséget!

A regisztrációja törlését e-mailben vagy levélben kérheti webáruházunktól, ez esetben azonban új vásárláshoz újra kell regisztrálnia.

Elfelejtett jelszó esetén a honlapon új jelszó kérhető a regisztrált e-mail címre.

 

5.2. Bejelentkezés

A regisztrációt követően bármikor a regisztráció során megadott személyes azonosító és jelszó segítségével tud webáruházunkba bejelentkezni, majd vásárolni.

 

5.3. Termékek, árak

A webáruházunkban megtalálható valamennyi termék megvásárolható online. A termék ismertetőjénél megtalálhatóak a termék paraméterei és az ára is. A feltüntetett árak minden esetben magyar forintban értendők, és bruttó fogyasztói árak! (Az árak 0% ÁFÁ-t tartalmaznak). A termékeknél megjelenített képek némely esetben eltérhetnek a valóságtól, a színek a színminták esetében tájékoztató jellegűek, minden képernyőn máshogy mutathatnak.

A termékkeknél készlet információ található, ezek tájékoztató jellegűek, a végleges információkat a visszaigazoló és egyéb státusz értesítő e-mailek tartalmaznak.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! Az esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk.

A vásárolt áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikkre kattintva, annak információs aloldaláról, lehet részletesen megismerni. Továbbá bármilyen technikai kérdés esetén e-mailben, telefonon az ügyfélszolgálatot keresve szívesen nyújtunk segítséget, javaslatot, információt.

Termékeinket a leírás és kép szerinti, technikai paraméterekkel megegyezően nyújtjuk, a csomagolás eltérhet. A terméknél megjelenített kép időnként több ugyanolyan, vagy eltérő méretű terméket ábrázol, illetve előfordul, hogy sokféle színben elérhető termék egyféle színű termékfotóval szerepel, ilyenkor a megnevezésben és/vagy a termékleírásban jelezzük, hogy az ár mire, hány darabra, milyen színre vonatkozik.

Egyes termékek többféle színben elérhetőek; amennyiben ez nem befolyásolja a műszaki tartalmat (például egy kéziszerszám fogantyújának a színe), konkrét színt nem tudunk garantálni.

Ahol a méret, szín, forma meghatározó paraméter - pl. festékek, dekorgumi -  tételesen, típusonként helyezze a termékeket a kosárba, ezáltal tudjuk megrendelését elfogadni, amelyik terméknél erre nincs lehetőség kérem a megjegyzés leadásakor a megjegyzés rovatban tüntessék fel.

Amennyiben hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, így például a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg valamilyen hiba miatt pl. "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árú, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél dönthet vásárlási szándékáról.

 

5.4. A megrendelés folyamata

A webáruházunkon keresztül leadott megrendeléseket elektronikus rendszerünk  - a karbantartási és feltöltési idők kivételével - a nap 24 órájában rögzíti.

Honlapunkon megismerheti és megrendelheti termékeinket. A könnyebb vásárlás érdekében kínálatunkat fő- és alkategóriákba soroltuk. Időszakosan külön kategóriát hozunk létre az akciós és az új termékeknek, melyeket minden esetben jól láthatóan helyezünk el webáruházunkban. Szintén a könnyebb eligazodás érdekében van lehetőség a kulcsszavas kereső használatára. A találatokat a rendszer kilistázza, így onnan tetszés szerint biztosított a továbblépés.

 

5.4.1. A kosár tartalma

Miután a kiválasztott termékeket a kosarába tette, a honlap tetején található KOSÁR feliratra kattintva betöltheti kosara tartalmát és beállíthatja a kívánt darabszámokat.

A megrendelés következő lépéseként ki kell választania az Ön számára megfelelő SZÁLLÍTÁSI és FIZETÉSI MÓDOT.

 

5.4.2. A szállítási/átvételi mód kiválasztása

Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a hozzánk beérkezett megrendeléseket a lehető legrövidebb idő alatt postázzuk. Amennyiben minden áru a rendelkezésünkre áll (a belátható időn belül beérkező hiányzó termékek miatt esetenként néhány napig visszatartjuk a csomagot) 10 munkanapos szállítási határidőt vállalunk. A megrendeléseket nem a beérkezések sorrendjében teljesítjük! Amennyiben nem minden termék áll rendelkezésre, írásban egyeztetünk a Vásárlóval, vagy megvárjuk a hiányzó termékeket és együtt küldjük a többi termékkel vagy a hiányzó termékek nélkül küldjük a csomagot. A megrendelés elküldésével a megrendelés lezárul, a hiányzó termékeket - amennyiben sikerült beszerezni - egy újabb megrendelés leadásával tudjuk teljesíteni.

 

Lehetséges szállítási módok:

 1. Házhozszállítás MPL futárszolgálattal
 2. Személyes átvétel MOL postaponton, Coop áruházakban, MPL Csomagautomatáknál vagy postahivatalban.
 3. Házhozszállítás GLS futárszolgálattal
 4. Átvétel GLS csomagponton
 5. Személyes átvétel

 

A csomag átvételekor kérjük minden esetben győződjön meg a csomag sértetlenségéről. Amennyiben sérült a csomagolás vetessen fel erről jegyzőkönyvet, a későbbi reklamációt csak így tudjuk elindítani.

 

Az utánvételes csomag átvételének megtagadása esetén a csomag oda- és visszakézbesítési díja a megrendelőt terheli, amelyről utólagosan számlát állítunk ki. Amennyiben a fizetési kötelezettségének a megrendelő nem tesz eleget, feljelentést von maga után az illetékes hatóságnál.

Törékeny termékek rendelése esetén a csomag biztonságos megérkezése érdekében kérjük válassza a törékeny szállítási módot. Csak ebben az esetben tudunk garanciát vállalni a csomag sérülésmentes megérkezésére.
A szállítási díj súly alapján kerül számításra.

5.4.3. Fizetési módok

Vásárlóként tudomásul veszi, hogy az Ön által elküldött megrendeléssel Ön és Cégünk között szállítási szerződéses kapcsolat jött létre, amely a 45/2014 sz. Kormányrendelet értelmében az Ön által megrendelt áru ellenértékének megfelelő fizetési kötelezettséggel jár.

A fizetési módok tekintetében  - a kijelölt szállítási mód függvényében – a következő lehetőségek közül választhat:

 1. Fizetés előre utalással
  Ebben az esetben kérjük várja meg a automata visszaigazoló e-mailen kívül a pontos összegről szóló e-mailt, melyben tájékoztatjuk a fizetendő összegről és az egyéb technikai adatokról. Az utalásnál kérjük megjegyzés rovatban tüntesse fel a rendelési számát.
  Amennyiben mégis az utalásról szóló értesítés előtt megérkezne az utalás, és az esetleges hiányzó termék(ek) miatt vissza kell utalnunk bizonyos összeget, ebben az esetben 300 Ft technikai díj kerül az utalásból levonásra (ennyivel kevesebbet fogunk visszautalni).
 2. Fizetés utánvéttel
  Az utánvétes fizetésnek kezelési költsége van, kérem ezt vegye figyelembe amennyiben ezt a fizetési módot választja.
 3. Fizetés bankkártyával a Stripe rendszerén keresztül
  Ezt a fizetési módot választva a Stripe rendszere bekéri az Ön bankkártya adatait (ezekhez az adatokhoz mi nem férünk hozzá), a fizetés véglegesítésekor az összeg levonásra kerül az Ön bankkártyájáról. Amennyiben valamiért nem sikerülne a fizetés, felvesszük Önnel a kapcsolatot és vagy küldünk egy linket a bankkártyás fizetési lehetőségről vagy választhatja a többi fizetési módunkat.
  Ha valamelyik terméket nem tudjuk küldeni és módosul a rendelés végösszege (túlfizetés keletkezik), a rendelés elküldésekor (vagy lemondás esetén, a rendelés törlésekor) visszafordítjuk a bankkártyás fizetést, így a különbözet vagy a teljes összeg visszakerül az Ön számlájára.
  Amennyiben az értesítést követő 3 napon belül ez nem történik meg, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot az info@diy-kreativhobby.hu e-mail címen. hogy utána tudjunk járni a hibának.
 4. Fizetés bankkártyával a Barion rendszerén keresztül
  „Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.”

 

5.5. Megrendelés folyamata

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban kapható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A kategória nevére kattintva a benne szerelő termékek listája látható. Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra, akkor a termékek felett és alatt lévő számok segítségével lehet lapozni. A termék listáról a részletes termék oldal a termék nevére klikkelve érhető el, itt tájékozódhat a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról.

A honlapon lehetőség van kulcsszó alapján terméket keresni. A keresési feltételeknek megfelelő termék találatok a kategóriákhoz hasonlóan listaszerűen jelennek meg.

A választott termék a kosár gomb segítségével helyezhető a kosárba, a gomb mellett a szükséges darabszám beállítható. A Felhasználó a kosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti. Itt módosíthatja azt, hogy a kosárba tett termékből milyen mennyiséget kíván rendelni, illetve törölheti az adott tételt. A Kosár ürítése gomb segítségével lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is. A Felhasználó a Megrendelés gombra klikkelve folytathatja a vásárlási folyamatot. Második lépésként lehetőség van belépésre, regisztrációra.

A regisztráció esetén az alábbi adatokat kell a Felhasználónak megadnia: e-mail cím, név, telefonszám, számlázási cím, valamint ha ettől eltérő a szállítási cím, cégeknél adószám. Regisztrációhoz az előbbi adatokon felül egy jelszó megadása is szükséges. A sikeres regisztrációról a Felhasználó e-mailben, és a honlapon tájékozódhat. A Felhasználó a regisztrációjának törlését e-mailben kérheti a Szolgáltatótól, ez esetben új vásárláshoz újra kell regisztrálnia. A hozzáférési adatok titokban tartásáért a Felhasználó felelős. A Felhasználó felelős az adatai frissítéséért, valamint köteles a Szolgáltatónak bejelenteni, ha tudomására jutott, hogy az adataival harmadik fél visszaélt. Elfelejtett jelszó esetén a honlapon új jelszó kérhető a regisztrált e-mail címre. Amennyiben a Felhasználó korábban regisztrált a honlapon, a megrendelési folyamat az e-mail címének és jelszavának megadásával folytatható.

A megrendelés következő lépéseként a Felhasználónak ki kell választania a számára megfelelő fizetési és szállítási módot. A Felhasználó egy összefoglaló oldal segítségével ellenőrizheti minden korábban megadott adatát, és a megrendelni kívánt termékeket, azok mennyiségét. Adatbeviteli hibák esetén a ceruza ikon segítségével javíthat a megadott adatokon. Ha mindent megfelelőnek talál, akkor a Megrendelés elküldése gomb segítségével véglegesítheti rendelését. Erről a honlapon, illetve e-mailben kap megerősítést. Amennyiben a megrendelés rögzítése után (pl.: a visszaigazoló e-mailben) észlel hibás adatot azt haladéktalanul, de legfeljebb 24 órán belül köteles jelezni azt a Szolgáltató felé.

Megrendelési szándéktól függetlenül a Felhasználó a belépést a Vásárló Belépés ablak, vagy a Belépés menüpont segítségével végezheti el. Belépés után megjelenik egy Adatok módosítása menüpont, ahol a regisztráció során megadott adatait tudja módosítani, valamint a leadott megrendelésének adatait, és állapotát követheti nyomon.

Egyebek:

Az ára megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni, bejelentkezni, a vásárlás viszont kizárólag regisztráció és bejelentkezés után lehetséges.

 

5.6. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

A Szolgáltató a Felhasználót 48 órán belül tájékoztatja a visszaigazolásról. Ha a Felhasználó nem kapja ezt meg 48 órán belül a visszaigazolást, úgy a Felhasználó mentesül ajánlati kötöttsége alól, a megrendelt termékeket nem köteles átvenni.

A visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, a rendelési adatokat, a megrendelt termék(ek) nevét, árát, a választott fizetési és szállítási módokat, a rendelés sorszámát, valamint ezen felül a Felhasználó rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!

Készlethiány felmerülhet, ebből eredő bármilyen kárért, veszteségért nem tudunk felelősséget vállani.

5.7. A szerződés létrejötte

A szerződés megkötésére magyar nyelven van lehetőség. A megrendelés leadása elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

A Szolgáltató az automata visszaigazoló e-mailen felül küld a Felhasználó részére egy második e-mailt (külön elfogadó e-mail) 48 órán belül, amellyel a Felhasználó ajánlatát elfogadja, és így a szerződés az ajánlat Szolgáltató általi elfogadásáról szóló külön e-mail megérkezésekor jön létre és nem a megrendelés automatikus visszaigazolásáról szóló e-mail 48 órán belüli megérkezésével.

A téves vagy hibás teljesítést a Szolgáltató írásban küldött reklamáció esetén megvizsgálja, és amennyiben valóban tévedés történt az orvosolja. Hiányzó termék esetén a termék árát a Vásárlónak banki átutalással visszautalja, (bankkártyás fizetés esetén a bankkártyás fizetés összegét módosítja, visszafordítja)  ehhez kérjük a szükséges bankszámla szám megadását. Tévesen küldött vagy elcserélt termék esetében a Szolgáltató dönti el, hogy hogyan kívánja orvosolni a problémát. Általában a tévesen küldött termék árát visszautaljuk, kérjük küldjön nekünk bankszámlaszámot, ahová a felmerülő összeget átutalhatjuk. Minden esetben írásban tájékoztatjuk a Vásárlót.

5.8. A szerződés iktatása

A honlapon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Szolgáltató azt nem iktatja, utólagosan nem hozzáférhető.

5.9. Számla

A Szolgáltató papíralapú számlát állít ki, a számla a csomagban található.

 

6. Elállási jog

6.1. Elállási jog gyakorlásának menete

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban Fogyasztó).

A terméknek, több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Röviden: A megrendelőnek joga van 14 napon belül a vásárlástól indoklás nélkül elállni. Ezt megteheti szóban, de inkább írásos fomában (e-mail, esetleg sms).

Fogyasztót a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Ebből a célból a Fogyasztó felhasználhatja a megrendelést visszaigazoló e-mailhez mellékelt elállási nyilatkozat - mintát is. A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 5. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

Mindkét esetben a Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató 1. pontban feltüntetett címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék a Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli. A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

Bizonyos termékeknél (festékek, lakkok, hobby vegyszerek) amelyeknek gyárilag lezárt csomagolása van, csak bontatlan gyári csomaglású terméknek az árát tudjuk teljes mértékben visszatéríteni. Ha bontott a termék bizonyos értékcsökkenést alkalmazunk, ennyivel kevesebb összeg kerül visszafizetésre.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

6.2. A Fogyasztót mely esetekben nem illeti meg az elállási jog

Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a Fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti.

Olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac Szolgáltató által nem befolyásolható, a 14 napos elállási határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ.

Olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő a Szolgáltató elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Felhasználó személyére szabtak.

Romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében.

Olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

Olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel.

Olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a Szolgáltató által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor.

Olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a Szolgáltató a Fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a Felhasználót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából.

Lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a Fogyasztó a csomagolást felbontotta.

Hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével.

Nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében.

Lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki.

A nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a Szolgáltató a Fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a Fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti elállási jogát.

7. Szavatosság

7.1. Kellékszavatosság

A Felhasználó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek megfelelően.

Fogyasztói szerződés esetén a Fogyasztónak minősülő Felhasználó az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a Felhasználó érvényesíteni már nem tudja.

Nem a Fogyasztóval kötött szerződés esetén a Felhasználó az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

Használt termékekre nem vonatkozik.

A Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Felhasználó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról a Felhasználó egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

A Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő (2) hónapon belül közölni.

A Felhasználó közvetlenül a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A teljesítést (vagyis a kiszállítást, átvételt követő) követő hat hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt, kivéve, ha e vélelem a hiba jellegével, vagy a termék természetével összeegyeztethetetlen. A Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Felhasználó részére történő átadást követően keletkezett. Ennek alapján a Szolgáltató nem köteles a Felhasználó kifogásának helyt adni, ha megfelelően bizonyítja, hogy a hiba oka, a termék nem rendeltetésszerű használatának következménye. A teljesítést követő hat hónap elteltével azonban a bizonyítási teher megfordul, vagyis vita esetén a Felhasználónak kell bizonyítania, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt.

7.2. Termékszavatosság

Termékszavatosság kizárólag ingó dolog (termék) hibája esetén merülhet fel. Ez esetben a Fogyasztónak minősülő a Felhasználó – választása szerint – az 7.1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét a Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két (2) éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

A Felhasználó a termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Felhasználónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a Felhasználó a gyártóval szemben érvényesítheti.

7.3. Jótállás

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat. A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkek tekintetében a kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő időpontja a termék a Fogyasztónak történő átadásának a napja vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja.

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Ugyanazon hiba miatt a Felhasználó kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont a Felhasználó a jótállásból fakadó jogok az 7.1. és a 7.2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

7.4. Szavatossági, jótállási igények érvényesítése

A szavatossági igényeit a Felhasználó az alábbi elérhetőségeken érvényesítheti:

Név: Budai Eszter E.v.

Levelezési cím: 1222 Budapest, Bérkocsi u. 24.

Telefonszám: +36 70 425 1814

E-mail cím: info@diy-kreativhobby.hu

8. Jogérvényesítési lehetőségek

8.1. Panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Név: Budai Eszter E.v.

Levelezési cím: 1222 Budapest, Bérkocsi u. 24.

Telefonszám: +36 70 425 1814

E-mail cím: info@diy-kreativhobby.hu

 

Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

A Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.

8.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Felhasználó számára:

 • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,
 • Békéltető testület eljárásának kezdeményezése (a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testület elérhetőségeit fel kell tüntetni),
 • Bírósági eljárás kezdeményezése,
 • Stb...
9. Egyéb

9.1. ÁSZF, árak módosítása

A Szolgáltató jelen ÁSZFet, a honlapon forgalmazott termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja, a módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

9.2. Technikai korlátok

A honlapon történő vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.

9.3. Adatvédelmi szabályzat

A szolgáltató adatvédelmi szabályzata a következő címen érhető el: https://www.diy-kreativhobby.hu/shop_help.php?tab=privacy_policy

9.4. Pontgyűjtő számla

A webáruházunkban történő vásárlás során pontokat lehet gyűjteni. Általában minden 100 Ft-os vásárlási érték után 1 pontot írunk jóvá a pontgyűjtő számláján.
Előfordulhat, hogy bizonyos termékek megvásárlása esetén extra pontokat írunk jóvá.
A pontos 365 napig érvényesek, utána automatikusan törlődnek a pontgyűjtő számláról.
A pontok a rendelt csomag postázásakor (személyes vásárlás esetén átvétel után) íródnak jóvá.
Regisztráció és hírlevélre való feliratkozás esetén extra pontokat adunk.

Érvényesség

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2014.12.01.

Törzsvásárlói program

Minden vásárlónknak, aki összesen legalább 30 000 Ft értékben rendelt webáruházunkból 5 % kedvezményt adunk a számla végösszegéből. A 30 000 Ft-os összeghatár nem egy rendelésből, hanem az összes eddig leadott rendelésből kerül kiszámításra.

Ha Ön már rendelt tőlünk többször, kisebb értékben pl. 6 x 5 000 Ft-ért, akkor ezek a rendelések összeadódnak és így adják ki a 30 000 Ft-ot, így Önnek már jár a következő rendelésétől számítva minden rendelésből az 5 % kedvezmény.

Amennyiben véletlenül valamelyik rendelését nem vettük figyelembe és nem adjuk meg automatikusan a kedvezményt, kérem jelezze felénk és javítjuk a hibát.

 

Adatkezelési tájékoztató
*

Adatvédelmi tájékoztató 

Budai Eszter E.v. (továbbiakban: Adatkezelő) online értékesítési tevékenységével kapcsolatban kezeli a regisztrált felhasználók személyes adatait, kizárólag a megrendelések teljesítésének céljából, és a teljesítéssel kapcsolatos kötelezettsége (számlázás) teljesítése érdekében. Csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.

Az Adatkezelő minden elvárható módon védi a regisztrált felhasználóknak a webáruházban kezelt személyes adatait.

Az adatkezelő címe: 1222 Budapest, Bérkocsi u. 24.
Az adatkezelő elérhetősége: info@milemole.hu  +36 70 425 1814

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása.

Hozzájárulás az adatkezeléshez: A felasználó regisztrációnál kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez.

A kezelt adatok köre: a regisztrált felhasználók által a regisztráció során megadott a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok: Név, Elérhetőség (telefon, email), Szállítási cím, Számlázási cím, nem magánszemélyeknél adószám.


Az adatkezelés időtartama: az elektronikusan tárolt személyes adatok nem kerülnek törlésre, csak az érintett kérésére.


A vásárló kérelmezheti az adatkezelőnél
- tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
- személyes adatainak helyesbítését,
- személyes adatainak törlését 

A felhasználó a regisztráció során megadott felhasználói név és jelszó segítségével, a webáruház oldalaira belépve megtekintheti, módosíthatja vagy törölheti saját adatait.

Bevezetés

A webáruház üzemeltetője, a vásárlási folyamat során megadott személyes ügyféladatokat a mindenkori hatályos jogszabályi előírásokat megtartva, bizalmasan kezeli, és azt harmadik fél részére, csak az Ügyfél kifejezett felhatalmazása esetén adja ki. Ez alól kivétel, a szerződés teljesítéséhez szükséges harmadik fél bevonása (pl. futárszolgálat). Felek a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az infromációszabadságról rendelkezéseit tartják irányadónak.

Az üzemeltető a felhasználók adatait kizárólag a vásárlás teljesítése céljából kéri be, és tárolja. Egyéb módon azokról nyilvántartást nem vezet.

A felhasználó hozzájárul, hogy adatait az üzemeltető a fent megjelölt cél érdekében kezelje, tárolja.

A webáruház tulajdonos harmadik féllel nem osztja meg a jelen webhelyen keresztül önkéntesen megadott személyes információkat az adat tulajdonosának az engedélye nélkül. Kivételt képeznek ez alól a mindenkori jogi szabályozásból fakadó kötelező adatszolgáltatások (kormányzati hatóságoknak, idézésnek, bírósági végzésnek megfelelő kötelezettség, stb. esetén). 

A felhasználó az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor módosíthatja, illetve visszavonhatja, továbbá kérheti személyes adatai helyesbítését, törlését, tájékoztatást kérhet az adatkezelésről.

A felhasználó a rendelési folyamat során köteles valós adatokat megadni. Ennek célja, hogy az esetlegesen előforduló logisztikai, szállítási problémák esetén az üzemeltető, webáruház tulajdonos egyeztetés céljából fel tudja venni a kapcsolatot az ügyféllel. Hibás, nem valós vagy hiányzó adatok esetén az üzemeltető fentartja a jogot, hogy a rendelést törölje. 

A felhasználók a honlapon megadott saját adataikat bármikor megtekinthetik, módosíthatják, vagy kérhetik annak törlését.

A megadott személyes adatokat kizárólag a rendlések teljesítése céljából tároljuk, és a vásárlók kérésére azokat azonnal töröljük.

 

Budai Eszter E.v. (a továbbiakban Adatkezelő), mint a www.diy-kreativhobby.hu internetes bolt / webáruház üzemeltetője online értékesítési és tájékoztatási tevékenységeivel kapcsolatban kezeli a vásárlók személyes adatait. Az adatkezelés célja kizárólag a megrendelések teljesítése és a teljesítéssel kapcsolatos kötelezettségek (számlázás, a csomagok postázása a megrendelőhöz), illetve a hírlevelek eljuttatása a címzettekhez, amennyiben feliratkozott a hírlevélre.
Az adatkezelő csak olyan személyes adatokat kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósuláshoz elengedhetetlen és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.
Az adatkezelő minden elvárható módon védi a vásárlók, a hírlevélre feliratkozók és a regisztrált vásárlók webáruházban kezelt adatait.

Az adatkezelő adatai

Név: Budai Eszter E.v.

Székhely: 1222 Budapest, Bérkocsi u. 24.

Adószám:  73180737-1-43

Nyilvántartási szám: 40431485

E-mail: info@diy-kreativhobby.hu

Telefon: +36 70 425 1814

 

Az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségei:

Név: Budai Eszter

Székhely: 1222 Budapest, Bérkocsi u. 24.

E-mail: info@diy-kreativhobby.hu

Telefon: +36 70 425 1814

Az adatkezelés célja

A webáruház  adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve a törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az felek a hozzájárulásokat bármikor visszavonhatják.
Az adatok egy bizonyos részének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabály teszi kötelezővé.
Amennyiben az adatközlők nem a saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.
Az adatkezelés elve összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal.

- 2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról

- Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete - a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáró, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről

- 2013. évi V. törvény - a Polgári Törvénykönyvről

- Postai szolgáltatásokról szóló 2012. évi CLIX. törvény

 

Az adatkezelés célja:

 

Vezeték és keresztnév
A kapcsolatfelvételhez, a vásárláshoz és a szabályszerű számla kiállításához szükséges.

Jelszó: A felhasználói fiókba történő biztonságos belépést szolgálja.

E-mail cím
A visszaigazoló e-mailek küldéséhez szükséges valamint szükség esetén kapcsolatfelvételre.

Telefonszám
Kapcsolattartás, a számlázással, vagy a szállítással kapcsolatos kérdések hatékonyabb egyeztetése.

Számlázási név
A szabályszerű számla kiállítása, továbbá a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése.

Szállítási név és cím
A rendelt csomag kiszállításához szükséges.

A vásárlás/regisztráció időpontja: Technikai művelet végrehajtása.

A vásárlás/regisztráció kori IP cím: Technikai művelet végrehajtása.

A kezelt személyes adatok köre

A felhasználó a regisztrációnál, hírlevél feliratkozásnál, illetve regisztráció nélküli vásárlás esetén is kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezelésére.

Regisztrált vásárlók esetében:
A megrendelés teljesítéséhez szüséges adatok (név, telefonszám, e-mail, számlázási és szállítási cím)
Az adatgyűjtés célja a megrendelések teljesítése és számlázás, ismételt rendelés esetén a tárolt adatok felhasználása.

Nem regisztrált vásárlók esetében:
A megrendelés teljesítéséhez szüséges adatok (név, telefonszám, e-mail, számlázási és szállítási cím)
Az adatgyűjtés célja a megrendelések teljesítése és számlázás.

Hírlevélre feliratkozók esetében:
A hírlevélre küldéséhez szükséges adatok (név, e-mail cím)
Az adatgyűjtés célja az elektronikus hírlevél küldése.

Az adatkezelés időtartama: Az adatszolgáltató érintett törlési kérelméig tart az adatkezelés időtartama.

Regisztráció nélküli vásárlás esetén a megrendeléshez kapcsolódó adatokat a vásárló kérésére töröljük, kivétel a számviteli bizonylatok esetén.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a törzsvásárlói kedvezményeket csak a regisztrált vásárlóinknak tudjuk biztosítani.
A regisztráció törlésével azonnal törlődnek a személyes adatok. Bármelyik adat törléséről elektronikus úton, a megadott e-mail címen tájékoztatjuk az érintettet, az e-mail cím törlését kérő az értesítés után az e-mail címet is töröljük.

A számviteli bizonylatok esetén a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169 § 2. bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat.

A személyes adatok törlését, módosítását és a hozzáférést a következő elérhetőségeken kérheti:
Postai úton (ajánlottt levél formájában) a 1222 Budapest, Bérkocsi u. 24. címen
E-mailben az info@milemole.hu e-mail címen.

Amennyiben nem adja meg a szükséges személyes adatokat, a felhasználói fiókot nem tudjuk létrehozni és/vagy a megrendelést nem tudjuk teljesíteni.

Az adatok megismerésére jogosult felek

Unas Online Kft. 9400 Sopron, Major köz 2.

MPL - Magyar Posta Zrt. 1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6.

Naturasoft Magyarország Kft. 1113 Budapest, Bocskai út 77-79.

Fogalmak

Jelen adatvédelmi tájékoztatóban használt fogalmak a következők:

 

Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon autmatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy rgyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetvemegsemmisítés.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállamo jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az  adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja.

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

Érintett: az a természetes személy, akire nézve az adatkezelő személyes adatokat kezel.

„az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez.

Az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez.

Adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

Különleges adat: A faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok.

A személyes adatok kezelésére vonatkozó elvek

A személyes adatok:

 1. kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni („jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság”);
 2. gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés („célhoz kötöttség”);
 3. az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk („adattakarékosság”);
 4. pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük; minden észszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék („pontosság”);
 5. tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel („korlátozott tárolhatóság”);
 6. kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”).

Az adatkezelő felelős a fentiek megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására („elszámoltathatóság”).

Google Adwords és Google analytics
 1. A „Google AdWords” nevű online reklámprogramot használja az adatkezelő, továbbá annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).
 2. Amikor Felhasználó egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott, és nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így a Felhasználó nem is azonosítható általuk.
 3. Amikor a Felhasználó a weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a hirdetésre kattintott.
 4. Minden Google AdWords ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az AdWords ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni.
 5. Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Azonban olyan információkhoz nem jutnak hozzá, melyekkel bármelyik felhasználót azonosítani lehetne.
 6. Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban.
 7. További információ valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el:  www.google.de/policies/privacy/

 

 

 1. Ez a honlap a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik Felhasználó által látogatott weblap használatának elemzését.
 2. A Felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti.
 3. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. Eme weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használta a Felhasználó a honlapot, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen.
 4. A Google Analytics keretein belül a Felhasználó böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását a Felhasználó a böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy ennek a honlapnak nem minden funkciója lesz teljes körűen használható. Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a Felhasználó weboldalhasználattal kapcsolatos adatait (beleértve az IP-címet is), ha letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu
Közösségi oldalak
 1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.
 2. Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon, és „lájkolta” a weboldalt.
 3. Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”, népszerűsítése.
 4. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.
 5. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.
Az érintettek jogai

Az érintettek jogai

 1. A hozzáférés joga
  Ön jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a rendeletben felsorolt információkhoz hozzáférést kapjon.
 1. A helyesbítéshez való jog
  Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, Ön jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.
 1. A törléshez való jog
  Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy Önre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje meghatározott feltételek esetén.
 1. Az elfeledtetéshez való jog
  Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.
 1. Az adatkezelés korlátozásához való jog
  Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
 • Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
 • az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
 • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
 • Ön tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e Ön jogos indokaival szemben.
 1. Az adathordozhatósághoz való jog
  Ön jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta (...)
 1. A tiltakozáshoz való jog
  Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a (...) kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is.
 1. Tiltakozás közvetlen üzletszerzés estén
  Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.
 1. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást
  Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.
  Az előző bekezdés nem alkalmazandó abban az esetben, ha a döntés:
 • Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
 • meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
 • Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.
Intézkedési határidő

Intézkedési határidő

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja Önt a fenti kérelmek nyomán hozott intézkedésekről.

Szükség esetén ez 2 hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja Önt.

Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket Ön kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Önt az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy Ön panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

Adatvédelmi incidens

Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

Az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit; ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket; ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

 • az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
 • az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
 • a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

Ha az adatkezelő még nem értesítette az érintettet az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár-e, elrendelheti az érintett tájékoztatását.

Adatvédelmi incidens bejelentése a hatóságnak

Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az 55. cikk alapján illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.

 

Panasztételi lehetőség

Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu